Wat is een geschikte hoogte voor mijn keukenblad?

Als u een keuken gaat kopen, is de hoogte van het werkblad een belangrijk onderdeel om op te letten. Doet u dit namelijk niet, dan kunt u lichamelijk klachten krijgen zoals schouder- en rugpijn. Maar hoe bepaalt u de ideale hoogte van het werkblad? Keukencentrum De Vries geeft antwoord.

Compromis

Omdat niet iedereen dezelfde lengte heeft, moet u rekening houden met meerdere gebruikers. Bij de standaardhoogte is het werkblad voor de een te hoog en de ander te laag. Ons advies is om een compromis te sluiten en de hoogte aan te passen aan de persoon die het vaakst in de keuken staat. Maar let op: u heeft verschillende taken in de keuken, zoals koken én afwassen. Houdt hier dus rekening mee.

Lichaamslengte

  • Bij een lichaamslengte van > 155 cm is de ideale hoogte voor koken: 90 cm, en voor afwassen: 100 cm
  • Bij een lichaamslengte van > 165 cm is de ideale hoogte voor koken: 95 cm, en voor afwassen: 105 cm
  • Bij een lichaamslengte van > 175 cm is de ideale hoogte voor koken: 100 cm, en voor afwassen: 110 cm
  • Bij een lichaamslengte van > 185 cm is de ideale hoogte voor koken: 105 cm, en voor afwassen: 115 cm

Laat u adviseren

Als u lichamelijk klachten wilt voorkomen, is het verstandig om rekening te houden met de ergonomie van de keuken. Laat u daarvoor adviseren in de showroom. Naast een kookfunctie heeft de keuken ook een opbergfunctie. Ook daar geldt dat u allerlei klachten kunt voorkomen door een efficiënte indeling. Onze medewerkers geven u graag een passend advies.

2017-11-22T15:18:08+00:00

Uw keuken kopen bij Keukencentrum de Vries

Over Keukencentrum De Vries

Keukencentrum De Vries in Genemuiden heeft een uitgebreid assortiment met de mooiste en hoogste kwaliteit Duitse keukens, die ze tegen betaalbare prijzen aanbieden. De medewerkers hebben ruime ervaring en kunnen met hun creativiteit iedere klant van het begin tot het eind begeleiden in de aanschaf van een keuken. Door eerlijk advies en met behulp van een professioneel 3D ontwerp zullen ze uw droomkeuken tot stand laten komen. Naast het leveren en plaatsen van de volledige keuken, heeft het keukencentrum ook een breed aanbod vloeren. Deze zijn uiteraard in de showroom te bekijken.

Keukens kopen bij de specialist

Een keuken kopen doet u niet elke dag. Misschien heeft u al wel een idee over de sfeer, de stijl of over bepaalde details. Maar dan nog blijven de mogelijkheden en combinaties van een keuken oneindig. En natuurlijk wilt u een keuken kopen voor de beste prijs. Bij Keukencentrum De Vries kunt u terecht voor verschillende stijlen keukens en woonvloeren. Of u nu van landelijk of strak houdt: u vindt bij ons een zeer breed assortiment zodat er voor elk wat wils bij zit. Zo kunt u bij ons terecht voor budget, design, landelijke en tijdloze keukens. Naast het leveren en plaatsen van de volledige keuken, heeft Keukencentrum de Vries ook een breed aanbod vloeren.

Woonvloeren op maat

Een vloer is erg belangrijk voor de sfeer en stijl in uw huis. De juiste keuze van een woonvloer is daarom van groot belangrijk. U loopt er immers elke dag overheen. Bij Keukencentrum De Vries vindt u een ruim aanbod aan de mooiste vloeren. Deze zijn geschikt voor uw woonkamer, keuken of slaapkamer. Woonvloeren zijn leverbaar in bijna iedere stijl: van modern tot klassiek en van industrieel naar antiek. Ook qua kleuren zijn er talloze manieren. Wij hebben een zeer ruim assortiment zodat er voor elk wat wils bij zit. Zo kunt u bij ons terecht voor PVC vloeren en vloertegels. De kunnen wij ook leveren en plaatsen.

Alles onder één dak

Door het uitgebreide assortiment heeft u bij Keukencentrum de Vries alles onder één dak. Het bedrijf kan het hele traject, van ontwerp tot oplevering, verzorgen. Vandaar dat onze bezoekers ons wel weten te vinden. Onze klanten zochten onder meer op: