Welke keukenvloer is geschikt voor in mijn keuken?

Net als de keuken is de vloer een vast element in uw woning. De keuze voor een keukenvloer wil nog wel eens afwijken van de overige vloeren in uw huis. Er is volop keus en eigenlijk zijn er vijf keukenvloeren die normaal gesproken worden toegepast: keramische tegels, natuurstenen tegels, houten vloeren, gieten vloeren en PVC vloeren. In de praktijk worden tegels (keramisch en natuursteen) wat vaker worden toegepast dan de houten vloer. Giet vloeren vinden steeds meer liefhebbers en vooral de PVC vloeren worden steeds populairder. Hieronder geven wij uitleg over de mogelijkheden.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn krasbestendig, vormvast, slijtvast en bestendig tegen de meeste zuren. De gebakken tegels zijn niet poreus en makkelijk te onderhouden. De warmte wordt uitstekend geleid en zal geen invloed hebben op de vorm of uiterlijk van de tegel. Deze tegel wordt in uiteenlopende formaten geleverd. Ondanks de onhandelbaarheid van de grotere formaten, zijn ze goed te leggen. Een rechte tegel is ook een rechte tegel, waardoor de tegels min of meer zonder voegen te leggen zijn. Er zijn volop printen en uitvoeringen mogelijk.

Natuursteen tegels

Natuursteen tegels zijn er in vele soorten en maten. Belgisch hardsteen, blauw hardsteen, marmer, kalkzandsteen, graniet en marmer zijn veel voorkomende oplossingen. De toepassing betekent dat het materiaal in de regel poreus is. Een behandeling van het natuursteen is zeker gewenst. Zeker in de keuken zal een natuursteen vloer gevoelig zijn voor de daar gebruikte ingrediënten. Veelal wordt natuursteen gepolijst. Dit heeft als nadeel dat in de loop der jaren slijtplekken en krassen zichtbaar worden.

Houten keukenvloeren

Houten keukenvloeren zijn prima toe te passen in de keuken. Dit heeft vanzelfsprekend meer aandacht nodig dan een keramische tegelvloer. De hardheid van het materiaal en de vochtgevoeligheid zijn punten die van belang zijn. Hardere vloeren (zoals eiken en beuken vloeren) zullen minder snel beschadigen. De afwerking van een houten vloer bepaalt om grote lijnen hoe goed uw vloer bestendig is tegen vocht en vuil. De houten vloeren worden vaak gelakt, geolied, gewaxt of gezeept.

Gieten keukenvloer

Een gietvloer is er in verschillende vormen. De PU polyurethaan gietvloer wordt het meest toegepast. De belangrijkste ingrediënten van een gietvloer worden gevormd door kunstharsen. De vloer wordt in de regel in verschillende lagen opgebracht. Normaliter zijn gietvloeren leverbaar in alle RAL kleuren. De UV bestendigheid van een goede gietvloer zorgt ervoor dat de vloer niet verkleurd. Een gieten keukenvloer is verder onderhoudsvriendelijk, warm en comfortabel, slijtvast, brandveilig en geluidsisolerend. In de keuken is het een uitstekende oplossing.

PVC keukenvloeren

De PVC vloer wordt opgebouwd uit verschillende lagen PVC. Zonder toevoeging van hout, heeft het materiaal een hout uitstraling welke nagenoeg niet van echt is te onderscheiden. Het leggen van materiaal kan zelf eenvoudig gedaan worden. Er zijn verschillende legmethoden die afhankelijk zijn van het merk en de uitvoering. De zogenaamde ‘Gluedown’ en ‘Dryback’ varianten worden op een betonnen vloer of zwevende ondervloer verlijmd. De ‘Uniclick’ bestaat uit voorgelijmd pvc op stroken die als een soort laminaatdelen aan elkaar geklikt worden.

2017-11-22T15:18:08+00:00

Uw keuken kopen bij Keukencentrum de Vries

Over Keukencentrum De Vries

Keukencentrum De Vries in Genemuiden heeft een uitgebreid assortiment met de mooiste en hoogste kwaliteit Duitse keukens, die ze tegen betaalbare prijzen aanbieden. De medewerkers hebben ruime ervaring en kunnen met hun creativiteit iedere klant van het begin tot het eind begeleiden in de aanschaf van een keuken. Door eerlijk advies en met behulp van een professioneel 3D ontwerp zullen ze uw droomkeuken tot stand laten komen. Naast het leveren en plaatsen van de volledige keuken, heeft het keukencentrum ook een breed aanbod vloeren. Deze zijn uiteraard in de showroom te bekijken.

Keukens kopen bij de specialist

Een keuken kopen doet u niet elke dag. Misschien heeft u al wel een idee over de sfeer, de stijl of over bepaalde details. Maar dan nog blijven de mogelijkheden en combinaties van een keuken oneindig. En natuurlijk wilt u een keuken kopen voor de beste prijs. Bij Keukencentrum De Vries kunt u terecht voor verschillende stijlen keukens en woonvloeren. Of u nu van landelijk of strak houdt: u vindt bij ons een zeer breed assortiment zodat er voor elk wat wils bij zit. Zo kunt u bij ons terecht voor budget, design, landelijke en tijdloze keukens. Naast het leveren en plaatsen van de volledige keuken, heeft Keukencentrum de Vries ook een breed aanbod vloeren.

Woonvloeren op maat

Een vloer is erg belangrijk voor de sfeer en stijl in uw huis. De juiste keuze van een woonvloer is daarom van groot belangrijk. U loopt er immers elke dag overheen. Bij Keukencentrum De Vries vindt u een ruim aanbod aan de mooiste vloeren. Deze zijn geschikt voor uw woonkamer, keuken of slaapkamer. Woonvloeren zijn leverbaar in bijna iedere stijl: van modern tot klassiek en van industrieel naar antiek. Ook qua kleuren zijn er talloze manieren. Wij hebben een zeer ruim assortiment zodat er voor elk wat wils bij zit. Zo kunt u bij ons terecht voor PVC vloeren en vloertegels. De kunnen wij ook leveren en plaatsen.

Alles onder één dak

Door het uitgebreide assortiment heeft u bij Keukencentrum de Vries alles onder één dak. Het bedrijf kan het hele traject, van ontwerp tot oplevering, verzorgen. Vandaar dat onze bezoekers ons wel weten te vinden. Onze klanten zochten onder meer op: