Algemene voorwaarden Keukencentrum De Vries

Artikel I: Definities

Keukencentrum De Vries: Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Consument (of klant): kopende partij van artikelen bij Keukencentrum De Vries.

Artikel 1: Algemeen

Deze algemene voorwaarden gelden voor iedere aanbieding, offerte en/of overeenkomst tussen Keukencentrum De Vries en de consument. Eventuele afwijkingen op deze algemene voorwaarden zijn enkel geldig indien deze voorafgaand aan de koop schriftelijk zijn overeengekomen.

Artikel 2: Garantie

Keukencentrum De Vries hanteert op alle artikelen een unieke garantietermijn van vijf jaar met inachtneming dat alle artikelen geïnstalleerd worden door een erkend installateur. Keukencentrum De Vries behoudt zich het recht tot het opschorten van de garantie indien artikelen ondeugdelijk zijn geïnstalleerd (zonder gebruik van de handleiding).

Artikel 3: Betalingsvoorwaarden

Bij Keukencentrum De Vries vinden wij het de normaalste zaak dat de betaling pas gedaan wordt bij aflevering van door consument aangekochte goederen. Keukencentrum De Vries verlangt in geen geval een aanbetaling, zelfs niet bij maatwerk. De betaling geschiedt voorafgaand aan aflevering en kan plaatsvinden op drie manieren: per bankoverschrijving, per pin of contant. Indien het totaalbedrag van de aangekochte goederen niet voldaan kan worden voorafgaand aan aflevering zal de bezorger van Keukencentrum De Vries alle goederen mee retour nemen.

Artikel 4: Bezorging

Aangekochte artikelen worden door Keukencentrum De Vries kosteloos bij consument tot de voordeur bezorgd. De bezorger van Keukencentrum De Vries neemt voorafgaand contact op met consument om levering door te spreken. Keukencentrum De Vries draagt er zorg voor dat alle artikelen vooraf zorgvuldig gecontroleerd worden op schade of breuk. Ontbreekt een artikel of is een artikel beschadigd dan dient dit binnen 24 uur na bezorging gemeld te worden bij Keukencentrum De Vries.

Artikel 5a: Retourneren algemeen

Het overgrote deel van de artikelen kunnen retour gebracht worden bij Keukencentrum De Vries indien consument om bepaalde redenen niet tevreden is. Voor alle retouren geldt dat deze onbeschadigd en ongebruikt zijn en in de originele verpakking zitten. Indien dit niet het geval is kan Keukencentrum De Vries het retourrecht opschorten zonder restitutie van kosten (zie artikel 5b).

Artikel 5b: Retourneren uitzonderingen

Enkele artikelen worden na aflevering aan consument niet retour genomen door Keukencentrum De Vries. Dit geldt voor de volgende artikelen:

  • Speciaal bestelde/vervaardigde artikelen
  • Artikelen die verkocht zijn als ‘laatste exemplaar’ en zodoende niet meer verkrijgbaar zijn bij oorspronkelijke leveranciers
  • Maatwerk dat niet door Keukencentrum De Vries ingemeten is
  • Langer dan 24 uur na bezorging goederen
  • Artikelen met schade als gevolg van ondeugdelijke installatie
  • Glaswerk

Artikel 6: Prijzen

Hoewel de prijzen van artikelen bij Keukencentrum De Vries voortdurend aangepast worden zijn alle genoemde prijzen in de vestigingen van Keukencentrum De Vries alsmede op de website van Keukencentrum De Vries met de grootst mogelijke zorg vastgesteld en gecommuniceerd. Het kan derhalve voorkomen dat prijzen op een offerte afwijken van getoonde prijzen in de winkel of online. In dergelijke gebeurtenissen vraagt Keukencentrum De Vries haar leveranciers om de juiste prijs.