Timmerman 2De verlichting in een keuken is belangrijker dan menigeen denkt. Naast dat dit voor sfeer zorgt, is goede keukenverlichting van belang voor tijdens het koken. Met name de werkruimte dient dan goed verlicht te zijn. Bij Keukencentrum De Vries delen wij de verlichting in drie types op, te weten: algemene verlichting, werkverlichting en sfeerverlichting.

Algemene verlichting

Deze basisverlichting zorgt voor de verlichting van de gehele ruimte. Dit bestaat vaak uit één lamp die centraal in de ruimte hangt, die rondom licht geeft en die niet te fel is. Daarbij heeft u de keuze voor een algemene keukenverlichting die gedimd kan worden. Zo kunt u zelf de sfeer bepalen in uw keuken.

Werkverlichting

Tijdens het koken is goede verlichting prettig. Maar in principe ook belangrijk, zeker als u met scherpe messen aan het werken bent. En, dit werkt ook gewoon fijn. De plaatsen voor de werkverlichting in de keuken zijn het werkblad en het fornuis. Het type verlichting hangt af van de plek. Wij kunnen u hiervoor advies geven.

Sfeerverlichting

Een sfeervolle keuken nodigt uit om gezellig na te tafelen of om gewoon de avond door te brengen. Keukenverlichting speelt hierin een belangrijke rol. Het is lastig aan te geven hoe u een sfeervolle keuken creëert, want iedere keuken is anders. Onze tip: kies voor dimbare verlichting en indirecte verlichting. 

Hulp bij keukenverlichting

De verlichting afstemmen op uw keukenruimte én ook nog eens de juiste sfeer creëren is geen makkelijke opgave. Wij denken dan ook graag met u mee! Kom gerust eens langs in onze showroom in Genemuiden of maak een afspraak met onze specialisten.