U bent op zoek naar een nieuwe keuken. Dan heeft u niet alleen wat aan informatie over fornuizen, werkbladen en apparatuur, maar moet u ook weten hoe een ideale keuken eruit ziet. Door de ruimte slim te benutten, voorkomt u straks veel ongemakken. Keukencentrum De Vries legt uit wat de ideale keukenindeling is.

Belangrijke ruimte

Het is van belang om goed te overwegen hoe u uw nieuwe keuken inricht. U brengt hier immers veel tijd door. Een ideale keukenindeling voorkomt dat u teveel loopt, teveel handeling verricht of op een ongezonde manier bezig bent. Uiteraard verschilt zo’n indeling per persoon of per ruimte. De indeling heeft dan ook niets te maken met sfeer of stijl, maar met gezondheid.
expo-03

Ideale indeling

Keukenbouwers hebben vastgesteld dat veel mensen zich tijdens hun activiteiten in de keuken voor bewegen tussen het fornuis, de koelkast en de spoelbak. Dit is de zogenaamde ‘werkdriehoek’. In de ideale keukenindeling is de totale omtrek van deze driehoek 8 tot 10 meter. Keukenexperts delen de keuken verder op vijf zones: de voorraad-, opberg-, spoel-, werk- en kookzone. Door deze zones praktisch te verdelen, voorkomt u dat u veel loopt.

Samenstellen keuken

De ideale keukenindeling is dus erg afhankelijk van uw ruimte en voorkeur. Daarnaast spelen uw voorkeur voor apparatuur en de keuze voor een kookeiland of keukenblok een belangrijke rol. Laat niet alleen de uitstraling van de keuken een rol spelen; een praktische keuken is net zo belangrijk. Wilt u meer weten over de indeling? Brengt u dan een bezoek aan de showroom in Genemuiden, waar onze medewerkers klaar staan om u een passend advies te geven.