Blader een woonmagazine door en je ziet gegarandeerd een landelijke keuken voorbijkomen. Deze woonstijl is erg populair doordat het een huiselijk en knus gevoel oproept. Maar hoe zorg je er nou voor dat de landelijke woonstijl helemaal tot zijn recht komt in jouw keuken? We leggen het je uit!

Wat is typerend voor een landelijke keuken?

Bij elke woonstijl passen weer andere materialen, kleuren en accessoires. Een landelijke woonstijl draait veelal om het gebruik van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout, steen, wol, riet, linnen en katoen.

Wat betreft het kleurgebruik wordt er voornamelijk gebruikgemaakt van natuurlijke tinten, denk aan wit, taupe en grijs- en bruintinten. Felle kleuren worden eigenlijk bijna niet gebruikt. Een landelijke keuken moet rust en warmte uitstralen.

In een landelijke keuken mogen de nodige accessoires niet ontbreken. De accessoires zijn écht de finishing touch en maken de sfeer. Denk aan aardewerk servies, potjes, kannetjes et cetera. Daarnaast mag divers keukengerei gezien worden. Hang pannen boven het fornuis, plaats een vergiet aan de muur en zet houten brood- en borrelplanken tegen de wand.

Qua meubels kun je bij een landelijke woonstijl denken aan een eettafel met bijvoorbeeld grote oorstoelen. Ook is een houten eettafel met bijpassend bankje een echte musthave.

De keuken als basis

Een landelijke keuken dient als basis voor een landelijke woonstijl. Bij Keukencentrum de Vries vind je verschillende keukens in de landelijke stijl. Je kunt zelf aangeven wat je voorkeuren zijn wat betreft de indeling, het materiaalgebruik en de kleuren. Hierna wordt er een keuken voor jou op maat gemaakt. Neem ook zeker een kijkje tussen onze voorbeelden of doe inspiratie op in onze showroom.

Hulp bij het uitzoeken van een landelijke keuken?

Wil je ook graag een landelijke keuken in jouw woning? Maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het uitkiezen van een keuken? Neem contact met ons op en we helpen je verder.