Hoe bereken ik de prijs van mijn nieuwe keuken?

Bij het aankopen van een nieuwe keuken zijn de kosten vaak leidend. Niet gek als u een bepaald budget in gedachten heeft. Maar wat is nu de prijs van zo’n keuken? Door de vele opties en combinaties is het vaak lastig om de kosten goed in te schatten. Keukencentrum De Vries zet voor u alle kostenfactoren op een rij, zodat u een beter beeld krijgt van wat uw nieuwe keuken kost.

Keukenstijl en –opstelling

Kiest u voor een moderne keuken, tijdloze keuken of landelijke keuken? Bij iedere keukenstijl worden verschillende materialen gebruikt die ook allemaal weer een ander prijskaartje hebben. En denkt u ook goed aan de keukenopstelling. Gaat u voor een kookeiland of voor een hoekkeuken of rechte keuken? Het aantal en soort kasten bepaalt de prijs. Hoe groter het keukenoppervlak, hoe hoger de kosten (qua materiaal) uitvallen.

Keukenapparatuur

De keuzes voor keukenapparatuur zijn oneindig. Denk aan koelkasten, vaatwassers en ovens. Over het algemeen geldt: hoe luxer de apparatuur, hoe meer uw keuken kost. Ook zit er prijsverschil in merk. Maar met name de hoeveel apparatuur drukt op de kosten. Kiest u voor alleen de broodnodige apparatuur? Of geniet u graag van meer luxe? Die keuze is helemaal aan u.

Keukenmontage

In het geval u de keuken inclusief apparatuur heeft samengesteld, volgt de laatste keuze: de montage. Gaat u dit zelf doen? Of besteedt u de montage liever uit aan de vakspecialist? Vanzelfsprekend kunt u geld besparen door het zelf te doen. Maar heeft u er tijd voor en levert dit het gewenste resultaat? Bedenk dit goed. Wilt u meer weten over de kosten? Neem dan contact op met onze specialisten. Onze adviseurs in Genemuiden staan altijd klaar voor een passend advies.