Als u een keuken gaat kopen, is de hoogte van het werkblad een belangrijk onderdeel om op te letten. Doet u dit namelijk niet, dan kunt u lichamelijk klachten krijgen zoals schouder- en rugpijn. Maar hoe bepaalt u de ideale hoogte van het werkblad? Keukencentrum De Vries geeft antwoord.

Compromis

Omdat niet iedereen dezelfde lengte heeft, moet u rekening houden met meerdere gebruikers. Bij de standaardhoogte is het werkblad voor de een te hoog en de ander te laag. Ons advies is om een compromis te sluiten en de hoogte aan te passen aan de persoon die het vaakst in de keuken staat. Maar let op: u heeft verschillende taken in de keuken, zoals koken én afwassen. Houdt hier dus rekening mee.

Lichaamslengte

  • Bij een lichaamslengte van > 155 cm is de ideale hoogte voor koken: 90 cm, en voor afwassen: 100 cm
  • Bij een lichaamslengte van > 165 cm is de ideale hoogte voor koken: 95 cm, en voor afwassen: 105 cm
  • Bij een lichaamslengte van > 175 cm is de ideale hoogte voor koken: 100 cm, en voor afwassen: 110 cm
  • Bij een lichaamslengte van > 185 cm is de ideale hoogte voor koken: 105 cm, en voor afwassen: 115 cm

Laat u adviseren

Als u lichamelijk klachten wilt voorkomen, is het verstandig om rekening te houden met de ergonomie van de keuken. Laat u daarvoor adviseren in de showroom. Naast een kookfunctie heeft de keuken ook een opbergfunctie. Ook daar geldt dat u allerlei klachten kunt voorkomen door een efficiënte indeling. Onze medewerkers geven u graag een passend advies.