Veel mensen vragen zich af wat een keuken nou kost. Het is een van de meest voorkomende vraag als u voor het eerst een nieuwe keuken wilt kopen. Net als bij auto’s zitten er bij keukens aanzienlijke prijsverschillen. Denkt u hierbij aan bedragen tussen de € 2.000 tot € 100.000. Dit komt omdat een keuken geen kant-en-klaar product is, maar echt maatwerk. Daarom is een prijsschatting zo lastig te maken.

Keukenbrochures

Keukenbrochures doorspitten is de beste voorbereiding voor u om te zien wat een nieuwe keuken kost. In zulke brochures ziet u tal van pagina’s met duizenden opstellingen van verschillende keukenzaken met de diverse prijzen. Ze geven een perfect beeld van wat een keuken kost in welke maatvoering. U kunt zo ook makkelijk vergelijken en komt op deze manier nooit voor verrassingen te staan.

Keukenofferte

Keukencentrum De Vries kan een globaal overzicht maken van de onderdelen die in een keukenofferte worden gemaakt. In dit geval kunnen wij dit weerleggen in gemiddelde percentages. Grofweg ziet u hieronder welke onderdelen in de keuken het meest kosten:

  • Keukenkasten (kasten, frontjes, plinten): 40 procent
  • Apparatuur (kookplaat, oven, afzuigkap, koelkast): 40 procent
  • Werkblad (werkblad, kraan): 20 procent

Eindprijs

De uiteindelijke kosten voor de keuken zijn afhankelijk van onder meer:

  1. Uw budget
  2. De complete keukenkosten (complete offerte keuken, inclusief werkblad en apparatuur)
  3. De montagekosten en het meerwerk
  4. Het keukenmerk

Wat kost een gemiddelde keuken?

Concluderend kunnen we aangeven dat een keuken bestaat uit vele onderdelen die afhankelijk zijn van uw wensen. Daarnaast hebben we nog te maken met verschillende segmenten in de keukenmarkt. En de prijs-kwaliteitverhouding. Een echt antwoord kunnen we dus niet geven; er zijn veel elementen die invloed hebben op de keukenkosten.