Welke soorten kookplaten zijn er?

Er zijn vier soorten kookplaten, te weten: gas, elektrisch, keramisch of inductie. Hieronder legt Keukencentrum De Vries uit wat de belangrijkste verschillen zijn.

Gaskookplaten

Een gaskookplaat is goedkoop in aanschaf en zuinig in gebruik. De temperatuur is nauwkeurig regelbaar. Nadeel: door de gaspitten is de kookplaat niet gemakkelijk te reinigen.

Elektrische kookplaten

Klassieke elektrische kookplaten zijn goedkoop in aanschaf, maar niet zuinig in gebruik. Ander negatief punt: de kookplaat reageert traag op temperatuurwisselingen.

Keramische kookplaten

Keramische kookplaten zijn goedkoop in aanschaf en gemakkelijk te reinigen. Nadelen: helaas zijn ze niet zuinig in gebruik. De kookplaat wordt erg heet en de temperatuuraanpassing werkt traag.

Inductiekookplaten

Met een inductiekookplaat kookt u snel, relatief zuinig en de plaat wordt niet heet. De temperatuur is nauwkeurig te regelen. Deze kookplaten en benodigde speciale pannen zijn vrij duur.

Meer weten?

Brengt u dan een bezoek aan onze showroom in Genemuiden om de verschillen, voor- en nadelen uitgelegd te krijgen.

2017-11-22T15:18:08+00:00