expo-10Het indelen en inrichten van uw keuken kunt u het beste vergelijken met een puzzel. Geen enkele ruimte heeft dezelfde afmetingen en u zit met heel wat apparatuur die zowel praktisch als smaakvol een goede plaats verdienen. Een keuken kopen volgens hun standaard opstelling is in vele gevallen niet haalbaar. Keukencentrum De Vries legt graag uit hoe u een functionele en ergonomische keuken ontwerpt waar u veel plezier aan zult beleven.

De keukendriehoek

Ergonomie en gebruiksvriendelijkheid zijn van groot belang tijdens het koken. Daarom ziet u de keuken in veel gevallen ‘gewoon’ als een werkplek. Hoe beter de indeling, hoe minder afstanden u af hoe te leggen en hoe sneller en preciezer u kunt werken. De in de keuken af te leggen afstand zal met name bepaald worden door de kookplaat, de spoelbak en de koelkast. Samen vormen deze de werkdriehoek of keukendriehoek. De loopafstand kunt u berekenen door de lengte van de zijden op te tellen.

Meer tips

Uw keuken mooi en functioneel indelen is eigenlijk vooral een kwestie van goed plannen en meten. En bepalen welke apparatuur voor u van belang is. Onze adviseurs helpen u graag bij het inrichten van uw keuken. Bezoek onze showroom of neemt u contact op met onze adviseurs voor meer tips.