Design keukensStel, u heeft een kleine keuken. Hoe kunt u deze indelen en wat zijn de mogelijkheden? Keukencentrum De Vries geeft hierbij enkele tips die u helpen om van een kleine keuken een functionele keuken te maken.

Tip 1: niet volstoppen

Uiteraard wilt u de keukenruimte zo optimaal mogelijk benutten. Wat u dan juist niet moet doen of willen is deze ruimte vol te proppen met kasten. Misschien creëert u wel veel bergruimte, maar de ruimte in de keuken neemt aanzienlijk af. Dat wilt u juist niet.

Tip 2: opruimen

Door de jaren heen heeft u vast veel keukenspullen verzameld. Waarschijnlijk gebruikt u daar lang niet alles meer van. Ons advies: ga eens grondig door de keukenkast en ruim oude en onnodige potten, pannen en overig keukengerei weg. Dit bespaart ruimte.

Tip 3: extra planken

U kunt ook slim gebruikmaken van de ruimte binnenin uw kasten. Wellicht dat u hier extra planken kunt plaatsen. Op die manier maakt u optimaal gebruik van de hoogte en de diepte van de kasten. Functioneel voor de keuken dus.

Tip 4: voldoende licht

Donker maakt klein en licht maakt groot. In uw kleine keuken is het dus verstandig goed te kijken naar de natuurlijke lichtinval en te kiezen voor lichte verfkleuren. Veel daglicht en lichtgekleurde wanden maken de ruimte optisch groter.

Tip 5: grote vloertegels.

Kleine tegels maken een kleine ruimte druk en propperig. Grote vloertegels doen een keuken juist groter lijken. Doordat u gebruikmaakt van minder voegen, oogt de vloer veel rustiger. Op een eenvoudige wijze kunt u de ruimte groter laten lijken.

Meer tips

Een kleine keuken mooi en functioneel indelen is eigenlijk vooral een kwestie van goed plannen. Onze adviseurs helpen u graag bij het inrichten van uw keuken. Bezoek onze showroom of neemt u contact op met onze adviseurs voor de opties.