Wilt u graag uw nieuwe keuken zélf ontwerpen? Dat kan! Een mooie, tijdloze en praktische keuken ontwerpen kan in slechts enkele stappen. Met onze tips helpen we u al een heel eind bij het ontwerpen van uw keuken. Hiermee heeft een goede en doordachte basis voordat u bij ons in de showroom komt om de mogelijkheden te bekijken en voordat onze medewerker aan de slag gaat met een 3D ontwerp.

Kies uw keukenstijl

Een keukenontwerp begint met het kiezen van uw gewenste keukenstijl. Er zijn namelijk volop stijlen, zoals landelijk, klassiek en modern. Kijkt u eens rond bij familie en vrienden en doe inspiratie op. Door goed om u heen te kijken weet u precies wat u wel en niet mooi vindt in een keuken.

Bepaal de keukenopstelling

Wat wordt de opstelling? Heeft u veel ruimte? Dan is een kookeiland een idee. Als een kleine keuken heeft, is een L- of U-opstelling wellicht een oplossing. Zo bespaart u een hoop ruimte. Maar hoe groot of klein uw keuken ook is, wij hebben volop mogelijkheden. Onze adviseurs nemen graag een kijkje en laten u weten wat wel en niet kan.

Ontwerp uw keukenindeling

Belangrijk: zorg altijd voor voldoende beweegruimte in uw keuken. En zorg daarbij dat u alle onderdelen en materialen dicht bij elkaar plaatst. Gaat u kasten gebruiken? Of gaat u inbouwapparatuur aanschaffen? Keukencentrum De Vries heeft veel ruimtebesparende oplossingen voor uw ideale keukeninrichting.

Maak een plattegrond

Essentieel voor een goed ontwerp is een nauwkeurige plattegrond. Meten is immers weten. Meet eerst zorgvuldig uw keuken. Noteer de maten en eventuele obstakels, zoals radiatoren en palen. Hiermee kunnen onze ontwerpers rekening mee houden. Zo komen we altijd tot een optimale keukenopstelling.

Kom naar onze showroom

Heeft u bovenstaande tips doorgenomen en uitgewerkt? Bezoekt u dan onze showroom. Samen met u nemen onze adviseurs alle wensen en eisen door en gaan we aan de slag met een 3D ontwerp. Zo krijgt u direct een goed beeld van uw nieuwe keuken. Vervolgens bestellen wij alle producten en zorgen wij dat alles vakkundig bij u geïnstalleerd wordt.