Wat zijn dé keukentrends van dit jaar?

Omdat de keuken steeds vaker wordt betrokken bij de woonkamer, is de woonkeuken in 2017 zeer geliefd. Het kookeiland hoort daar ook weer bij. Dit jaar gaat de voorkeur vooral uit naar matzwarte keukens, dunne werkbladen en het weglaten van bovenkasten. Dit geeft een ruimtelijk gevoel. Ontdek de keukentrends van 2017!

1. Matzwarte keukens

In het geval u een matzwarte keuken plaatst in een keuken met veel licht is het een echt een eyecatcher. Deze keukenstijl is modern, tijdloos en elegant. Het is niet voor niets een ware trend van dit moment. De matzwarte keuken doet het goed in een modern interieur. Het is met name geschikt als u van een minimalistische inrichting houdt.

2. Dunne werkbladen

De keukenbladen in keukens worden steeds dunner. Zo zijn er tegenwoordig al werkbladen die slecht enkele millimeters dik zijn. Een dunne toplaag geeft uw keuken een stijlvol uiterlijk. Hoewel de dunne werkbladen dun lijken te zijn, zijn ze wel enorm stevig. In veel gevallen zijn dunne werkbladen minder gevoelig dan dikke werkbladen.Design keukens

3. Scandinavische keukens

Scandinavische keukens zijn momenteel erg populair. Deze keukens brengen sfeer en hebben karakter, iets dat vrijwel in ieder stijl past. De Scandinavische stijl staat bekend om eenvoud, neutrale tinten, veel licht en een hoge kwaliteit. Verder staan ze bekend om simpelheid, puurheid, versheid en het gebruik van seizoensgebonden producten.

4. Geen bovenkasten

Een nieuwe trend: keukens zonder bovenkasten. Als deze ontbreken, ontstaat er meer rust en ruimte in de keuken. De vrijgekomen ruimte kunt u in dat geval benutten om de keuken een persoonlijk tintje te geven met bijvoorbeeld wandbekleding, zoals stucwerk of tegels. Een oplossing voor het hebben van weinig opbergruimte: opbergplanken.

5. Keuken als meubelstuk

De keuken verandert meer naar een meubelstuk. Zo komen er steeds minder laden in de keukens. De tijd van zichtbare ladekasten is voorbij. Men wil over het algemeen een rustige keuken. Ondanks dat u bij een volle deur een extra handeling moet verrichten, kiezen steeds meer huishoudens voor deze optie.

Neem contact op

Welke keukenontwerpen passen er in uw ruimte en wat kost dat? Neemt u in dat geval vrijblijvend contact op met onze mensen om de mogelijkheden door te nemen. Uiteraard kunt u het beste een bezoek brengen aan onze showroom in Genemuiden om inspiratie op te doen. Onze mensen staan voor u klaar.

Neem vrijblijvend contact op met onze mensen