Het hebben van een kleine keuken hoeft geen ramp te zijn. Als u een kleine keuken op de juiste manier inricht, ontstaat er meer ruimte dan u zou denken. Wilt u een nieuwe keuken kopen, maar heeft u niet voldoende ruimte? Of wilt u uw keuken een ruimere uitstraling geven, zonder te verbouwen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om dit aan te pakken. Keukencentrum De Vries helpt u met het vinden van de juiste indeling voor uw keuken.

Enkele tips

Zo richt u een kleine keuken goed in:

-Opruimen

Voor u start met het inrichten van uw kleine keuken, is het aan te raden om de keuken goed op te ruimen. Spullen die u jarenlang niet nodig heeft gehad, verdienen geen plek in uw keuken. Ruim dus eerst uw spullen op.

-Efficiëntie

Om uw keukenruimte zo groot mogelijk te laten ogen, moet u de hoogte zo efficiënt mogelijk benutten. Kunt u niet in de breedte werken, dan in de hoogte. Keukenkastjes kunnen bijvoorbeeld eenvoudig doorlopen tot aan het platfond.

-Kleuren

In een kleine ruimte is het belangrijk om zo weinig mogelijk donkerere kleuren te gebruiken. Ga voor lichte tinten. De keuken oogt dan een stuk groter. De basiskleur kan een simpele witte tint zijn, maar u kunt ook variatie aanbrengen door middel van contrast.

-Apparatuur

Apparatuur in de keuken komt in verschillende soorten en maten. Dit kan ontzettend veel ruimte in beslag nemen. Zeker wanneer u een kleine keuken optimaal wilt inrichten. Wilt u nog meer ruimte besparen, dan kunt u ook inleveren op de hoeveelheid apparaten.

-Licht
Probeer in een kleine keuken zoveel mogelijk daglicht naar binnen te krijgen. Dit zorgt ervoor dat uw keuken een stuk ruimer lijkt. Wanneer de avond aanbreekt en er geen licht van buiten komt, dan kunt u met een aantal lampen de keuken verlichten.

Neem contact op

Hulp nodig met de indeling van uw keuken? Of bent u op zoek naar een nieuwe keuken? Dan nodigen wij u uit een bezoek te brengen aan onze keukenspeciaalzaak. U vindt hier ons brede assortiment showroomkeukens én u kunt vragen stellen aan onze adviseurs.