Wat is een geschikte hoogte voor mijn keukenapparatuur?

De keuken is ook een werkplek waar we dagelijks veel tijd in doorbrengen. Daarom is ook ergonomie in de keuken erg belangrijk. Maar wat is dan de geschikte hoogte voor mijn keukenapparatuur? Hieronder geeft Keukencentrum De Vries een passend advies voor de vier belangrijkste onderdelen, zodat u lichamelijke klachten voorkomt.

Kookplaat

De kookplaat is gemonteerd op of in het werkblad. De regel is dat wanneer u voor het werkblad staat, de afstand tussen de onderarmen – in een hoek van negentig graden – en het blad ongeveer 12 cm moet zijn. U kunt voor de kookplaat dezelfde hoogte aanhouden als het werkblad.

Oven

De ovens worden in veel keukens op kniehoogte gemonteerd. Daardoor moet u vaak bukken als u deze gaat gebruiken. Als u de oven op armhoogte – 100 tot 140 cm – plaatst is dat niet alleen handiger, maar ook veiliger. Zo is de ovendeur buiten het bereik van kinderen en kunnen ze zich hier niet aan branden.

Koelkast

Plaats de koelkast altijd op ooghoogte. Als u dan de koelkast open doet, kunt u de inhoud van de koelkast goed overzien. Bovendien kunt u zo ook uw rug besparen, omdat u zich niet hoeft te bukken. En als u een koel-vries-combinatie heeft, is het handiger om de vriezer onder de koelkast te plaatsen.

Vaatwasser

De vaatwasser neemt ons veel werk uit handen. Maar vaak staan we er niet bij stil dat we dagelijks voor dit apparaat letterlijk door de knieën gaan om de vaat in en uit te ruimen. Gelukkig is dat verleden tijd, omdat u de vaatwasser nu ook op hoogte kunt installeren. Dat scheelt rugklachten.

Praktisch tips

Wanneer u van plan bent om een nieuwe keuken aan te schaffen, is het dus verstandig om ergonomie mee te nemen in uw ontwerp of u te laten adviseren wat in uw situatie de beste opties zijn. Komt u langs in onze showroom in Genemuiden waar onze deskundigen u graag voorzien van vrijblijvend advies.

2017-11-22T15:18:07+00:00

Uw keuken kopen bij Keukencentrum de Vries

Over Keukencentrum De Vries

Keukencentrum De Vries in Genemuiden heeft een uitgebreid assortiment met de mooiste en hoogste kwaliteit Duitse keukens, die ze tegen betaalbare prijzen aanbieden. De medewerkers hebben ruime ervaring en kunnen met hun creativiteit iedere klant van het begin tot het eind begeleiden in de aanschaf van een keuken. Door eerlijk advies en met behulp van een professioneel 3D ontwerp zullen ze uw droomkeuken tot stand laten komen. Naast het leveren en plaatsen van de volledige keuken, heeft het keukencentrum ook een breed aanbod vloeren. Deze zijn uiteraard in de showroom te bekijken.

Keukens kopen bij de specialist

Een keuken kopen doet u niet elke dag. Misschien heeft u al wel een idee over de sfeer, de stijl of over bepaalde details. Maar dan nog blijven de mogelijkheden en combinaties van een keuken oneindig. En natuurlijk wilt u een keuken kopen voor de beste prijs. Bij Keukencentrum De Vries kunt u terecht voor verschillende stijlen keukens en woonvloeren. Of u nu van landelijk of strak houdt: u vindt bij ons een zeer breed assortiment zodat er voor elk wat wils bij zit. Zo kunt u bij ons terecht voor budget, design, landelijke en tijdloze keukens. Naast het leveren en plaatsen van de volledige keuken, heeft Keukencentrum de Vries ook een breed aanbod vloeren.

Woonvloeren op maat

Een vloer is erg belangrijk voor de sfeer en stijl in uw huis. De juiste keuze van een woonvloer is daarom van groot belangrijk. U loopt er immers elke dag overheen. Bij Keukencentrum De Vries vindt u een ruim aanbod aan de mooiste vloeren. Deze zijn geschikt voor uw woonkamer, keuken of slaapkamer. Woonvloeren zijn leverbaar in bijna iedere stijl: van modern tot klassiek en van industrieel naar antiek. Ook qua kleuren zijn er talloze manieren. Wij hebben een zeer ruim assortiment zodat er voor elk wat wils bij zit. Zo kunt u bij ons terecht voor PVC vloeren en vloertegels. De kunnen wij ook leveren en plaatsen.

Alles onder één dak

Door het uitgebreide assortiment heeft u bij Keukencentrum de Vries alles onder één dak. Het bedrijf kan het hele traject, van ontwerp tot oplevering, verzorgen. Vandaar dat onze bezoekers ons wel weten te vinden. Onze klanten zochten onder meer op: